Instagram Youtube

FAQ

Algemene informatie

Wat is Bevrijdingsdag Enschede?

Bevrijdingsdag Enschede zal wederom plaatsvinden op het terrein van de Universiteit Twente! Met meerdere stages (zowel in- als outdoor) hebben we een capaciteit voor vele duizenden bezoekers en is het dus – weer of geen weer – altijd keihard feest! Benieuwd wat je kunt verwachten? Bekijk dan de foto’s en aftermovies van de voorgaande edities van Bevrijdingsdag Enschede.

UPDATE:
[1 mei 2022] Bevrijdingsdag Enschede is uitverkocht*! Er zullen dus ook geen tickets aan de deur verkrijgbaar zijn. Lees hier meer info over het deurbeleid en de wachtlijst. 

Wanneer is Bevrijdingsdag Enschede?

Bevrijdingsdag Enschede zal plaatsvinden op donderdag 5 mei 2022.

Wanneer begint en eindigt Bevrijdingsdag Enschede?

Bevrijdingsdag Enschede opent haar deuren om 11:00 uur en zal sluiten om klokslag 00:00 uur.

Mag ik zonnebrand meenemen?

Ja dit mag, maar alléén als de zonnebrand:

 • smeerbaar is (dus géén spuitflacons)
 • nog in een nieuwe verpakking zit
Zijn er sigaretten verkrijgbaar op het terrein?

Nee, er zijn helaas geen sigaretten verkrijgbaar op het festivalterrein!

Hoe oud moet ik zijn?

Bevrijdingsdag Enschede is toegankelijk voor alle leeftijden.

Moet ik mij legitimeren?

Neem ten alle tijden je ID-kaart, rijbewijs en/of paspoort mee. Let op! Een kopie of een foto op je telefoon is niet rechtsgeldig. Ben je kwijt? Dan is een aangifte bewijs dat je hem verloren bent ook geldig. Deze kun je aanvragen bij de politie of bij het gemeentehuis.

Zijn er kluisjes?

Bij de ingang vind je de kluisjes waarin je makkelijk en veilig je spullen kunt opbergen. Het formaat van een kluisje is 30cm breed, 40cm diep en 24cm hoog.
Voor een kluisje betaal je € 10 .

Zijn de wc's gratis op Bevrijdingsdag Enschede?

Ja, de wc’s zijn ook dit jaar weer gratis!

Zijn jullie voorbereid op slecht weer?

Bevrijdingsdag Enschede heeft twee mega tenten + een outdoor area zodat je te allen tijde een droog onderkomen en alle mogelijkheden om keihard door te feesten hebt! Daarnaast hebben we bij alle area’s houten vloeren liggen zodat je niet in de modder hoeft te lopen. Voor de echte die-hards hebben we natuurlijk ook poncho’s, dus weer of geen weer, altijd Bevrijdingsdag Enschede weer!

Kan ik mijn spullen overdag ergens stallen?

Bij de ingang vind je de kluisjes waarin je makkelijk en veilig je spullen kunt opbergen.

Is er stromend drinkwater?

Helaas is er geen stromend drinkwater beschikbaar op het terrein. Je kunt wel je handen wassen door middel van desinfecterende zeep.

Wanneer wordt de timetable bekend gemaakt?

Dit zal ongeveer een week voor Bevrijdingsdag Enschede gebeuren.

Wat kan ik allemaal eten en drinken?

Uiteraard wordt er veel aandacht besteed aan eten en drinken op het festival. Met een gevarieerd aanbod kun je kiezen uit verschillende dranken, snacks en maaltijden. Het is niet toegestaan om eigen eten of drinken mee te nemen het terrein op (m.u.v. babyvoeding).

Ik ben iets verloren!

Tijdens en na Bevrijdingsdag Enschede verzamelen wij alle gevonden voorwerpen. Alles wat niet op de dag zelf wordt opgehaald, wordt afgegeven bij de gemeente. Alle voorwerpen worden circa 2 werkdagen na het event op de website “Verloren of Gevonden“ gezet. Je kunt daar zelf ook een melding maken als je iets kwijt bent: zie hun FAQ voor meer informatie.

Contact

Ik heb een vraag die niet in de FAQ wordt beantwoord

Indien je vraag niet wordt beantwoord in deze FAQ kun je een mail sturen via het contactformulier. We zullen je toegestuurde vraag niet beantwoorden als deze wel in onze FAQ staat. We doen dit om tijd vrij te houden voor het snel en duidelijk reageren op nieuwe vragen.

Ik ben iets verloren!

Tijdens en na Bevrijdingsdag Enschede verzamelen wij alle gevonden voorwerpen. Alles wat niet op de dag zelf wordt opgehaald, wordt afgegeven bij de gemeente. Alle voorwerpen worden circa 2 werkdagen na het event op de website “Verloren of Gevonden“ gezet. Je kunt daar zelf ook een melding maken als je iets kwijt bent: zie hun FAQ voor meer informatie.

Kinderarea

Kan ik babyvoeding meenemen?

Het meebrengen van babyvoeding (zowel gekolfde melk, als flesvoeding) is toegestaan. Op het terrein is een magnetron om de fles te verwarmen.

Is er ook eten en drinken speciaal voor de kids (en de ouders)?

Jazeker, naast de mega foodstraat met patat, broodje beenham, pizza etc. zijn er ook limonade, broodje knakworst, snoepkraam (o.a. suikerspin) en ijs. En voor de ouders is er dit jaar ook weer koffie/thee en heerlijke brownies of koekjes.

Kan ik mijn buggy ergens parkeren?

Jazeker, er is een speciale buggyparkeerplaats bij de kinderarea! Let op: deze is niet bewaakt en is dus op eigen risico. Wij adviseren om bijvoorbeeld een hangslotje mee te nemen.

Ik ben pas bevallen en zoek wat privacy tijdens Bevrijdingsdag Enschede.

Elk jaar zijn we weer verheugd met het grote aantal jonge moeders dat Bevrijdingsdag Enschede niet wil missen! Deze jonge moeders hebben soms een momentje nodig om wat zaakjes te regelen. Dit kan in onze speciaal afgesloten ruimte op het Vettt Bengelfestijn tijdens Bevrijdingsdag Enschede. Hier staat ook een koelkast waar je eventueel gekolfde melk kunt bewaren.

Is er mogelijkheid om flesvoeding voor mijn kind op te warmen tijdens Bevrijdingsdag Enschede?

Uiteraard hebben we ook aan onze allerkleinste bezoekers gedacht. Op het terrein is een magnetron geplaatst waar flesvoeding opgewarmd kan worden.

Stel er gebeurt iets met mijn kind op Vettt Bengelfestijn tijdens Bevrijdingsdag Enschede; wie brengt mij daarvan op de hoogte?

We raden aan om je kind goed in de gaten te houden tijdens het Vettt Bengelfestijn. Er zijn polsbandjes verkrijgbaar die je bij je kind om kunt doen, deze kun je gratis ophalen op het terrein bij de VETTT infotent. Schrijf duidelijk de naam van je kind + het telefoonnummer van de ouders op het bandje. Mochten de polsbandjes op zijn, dan werkt dit natuurlijk ook prima met een pen.

Als je kind oud genoeg is, spreek dan met je kind af waar je elkaar ziet als je elkaar kwijt bent. Het verzamelpunt bij het carillon (op het hoogste punt van het veld) is daar een goede plek voor.

Parkeren & Vervoer

Hoe kom ik op Bevrijdingsdag Enschede?

Dat kan via het openbaar vervoer, met de fiets, met de auto of met de taxi! Lees alle informatie over vervoer + de route op onze vervoerspagina.

Waar kan ik overnachten?

Het U Parkhotel bevindt zich op de campus van de Universiteit Twente en ligt op loopafstand van de entree. Dit is echter (nog) niet vanuit ons geregeld en zal je dus zelf moeten boeken.

Er zijn verder in en rond Enschede diverse mogelijkheden om te overnachten. Via deze pagina vind je overige hotels en appartementen.

Pers

Ik ben een fotograaf/journalist, hoe kom ik aan een perskaart?

Pers kan zich aanmelden via ons contactformulier.

Mag ik foto's maken?

Met uitzondering van (semi-)professionele apparatuur is het meenemen van een (digitaal) fototoestel en/of videocamera gewoon toegestaan. Websites of bedrijven die professionele opnames willen maken van het evenement dienen dit vooraf aan te vragen. Klik hier voor meer informatie.

Reglement

Tot hoe laat mag ik naar binnen op Bevrijdingsdag Enschede?

Bevrijdingsdag Enschede opent haar deuren vanaf 11:00 uur en sluit haar deuren weer op 00:00. Je kunt tot 22:00 uur naar binnen met geldig ticket.

Mag ik het festival verlaten en later weer terugkomen?

Dit is niet mogelijk. Je dient dan namelijk een nieuw entree ticket te kunnen laten scannen.

Wat mag ik wel en niet het terrein mee opnemen?

Alles waar je jezelf of een ander mee kan schaden, wapens, drugs en eigen drank/eten zijn NIET toegestaan. Voor de ingang hangt een volledige lijst met daarop alles dat verboden is. Uiteindelijk zijn er gelukkig nog veel meer dingen die wel mogen!

Mag ik een waaier meenemen?

Het is toegestaan om waaiers mee te nemen. Deze waaiers mogen echter geen ijzer bevatten, houd het dus bij een standaard waaier.

Mag ik vloeistoffen meenemen op het festivalterrein?

In verband met veiligheidsredenen is het helaas NIET toegestaan om vloeistoffen mee te nemen op het festivalterrein (dus ook geen deodorant, deodorant-rollers, haarlak etc.). Op het terrein is voldoende mogelijkheid om je op te frissen of je kapsel bij te werken.

Zijn er kledingvoorschriften?

In principe kan het ons niet gek genoeg zijn, het enige dat we niet willen is beledigende, racistische of veroordelende kleding/uitingen. Ook is het niet toegestaan om in kleding te komen die je als groep herkenbaar maakt. Bevrijdingsdag Enschede is een laagdrempelig evenement waar iedereen zich op zijn/haar gemak moet kunnen voelen. Eerder genoemde kleding kan deze beleving verstoren.

Bevrijdingsdag is en blijft een feestdag, dus trek iets leuks oranjes of ‘rood-wit-blauws’ aan en vier samen met ons de vrijheid!

Wat als ik medicijnen gebruik en/of een allergie heb?

Medicijnen, eten en vloeistoffen die noodzakelijk zijn i.v.m. allergie of ziekte mogen i.c.m. een medicijnpaspoort mee naar binnen op het evenemententerrein. Een medicijnpaspoort is verkrijgbaar bij iedere apotheek, houd hierbij rekening met een aanvraagtijd van circa 3 weken.

Mag ik een GoPro meenemen?

Graag! Maak er iets moois van en vergeet niet ons het resultaat toe te sturen!

Mag ik een selfiestick meenemen?

Een selfiestick is toegestaan. Schiet een leuke foto of maak een tof filmpje met je smartphone, maar zorg er voor dat je andere mensen niet tot last bent.

Wat is het huisreglement?

Het is belangrijk om het huisreglement te lezen voor je het terrein op gaat, dan weet je namelijk precies wat je van jezelf en je medebezoekers mag verwachten. Je vindt de huisregels vlak voor de entree. Neem er even de tijd voor, we hebben het zo kort mogelijk gehouden.

Tickets & Munten

Moet ik een ticket hebben?

UPDATE:
[1 mei 2022] Bevrijdingsdag Enschede is uitverkocht*! Er zullen dus ook geen tickets aan de deur verkrijgbaar zijn. Lees hieronder ons deurbeleid. 

Moet ik een ticket hebben? 
Ja, voor Bevrijdingsdag Enschede 2022 heb je in de meeste gevallen een geldig entree ticket nodig. Zie onderstaande deurbeleid en ticketprijzen.

* ❥ DEURBELEID:
TOT 12:30 UUR
GRATIS entree ALLÉÉN voor kinderen t/m 10 jaar oud + de begeleiders hiervan. (max. 2 volwassen (18+))

NA 12:30 UUR
GRATIS entree ALLÉÉN voor kinderen t/m 10 jaar.
Begeleiders dienen dan, net als alle andere bezoekers, in het bezit te zijn van een geldig entree ticket

❥ TICKETPRIJZEN:
► Earlybird ticket: €10,00 [uitverkocht]
► Groep ticket: €12,50 [uitverkocht]
► Regular ticket: €15,00 [uitverkocht]

Tickets zijn exclusief 1 euro orderkosten en zijn te koop via deze ticketpagina.

❥ WACHTLIJST
Kans op tickets gemist? Of kan je niet meer komen? Meld je aan voor onze wachtlijst. Hier brengen we ticketzoekers en ticketverkopers bij elkaar. Snel, makkelijk en 100% veilig.

– Aanmelden wachtlijst:
bevrijdingsdagenschede.nl/wachtlijst

– Extra uitleg wachtlijst:
bevrijdingsdagenschede.nl/info-wachtlijst 

Hoe zet ik mijn ticket op naam?

Je gekochte tickets moeten eerst op naam gezet worden voordat je ze ontvangt. Hoe dit werkt? Lees snel verder!

 • Na aankoop van je tickets ontvang je een bevestigingsmail van Paylogic. Hier vind je een knop naar je bestellingspagina.
 • Log in met je Absolutely Fresh-account.
 • Heb je nog geen Absolutely Fresh-account? Dit maak je eenvoudig en snel aan door de gevraagde stappen te volgen.
 • Op je bestellingspagina kun je kiezen voor “Personaliseren”.

Nu heb je 2 opties: Claimen en Verzenden:

 • Kies voor “Claimen” om een ticket op je eigen naam te zetten.
 • Kies voor “Verzenden” als je een ticket op iemand anders naam wilt zetten.

NB: Bevestigingsmail kwijt? Vraag deze opnieuw aan via deze Paylogic-site!

Tot wanneer kan ik mijn tickets personaliseren?

Het op naam zetten van tickets of het veranderen van de naam op een ticket is mogelijk tot tijdens het evenement.

Kan ik mijn gepersonaliseerde ticket nog wel verkopen/wijzigen?

Wil je plots iemand anders mee nemen, heb je niet de correcte informatie ingevuld of wil je je ticket verkopen? Geen probleem!
Vanuit de bevestigingsmail ga je naar de pagina van je bestelling. Hier kun je jouw ticketgegevens snel en eenvoudig zelf aanpassen.

 • Kies voor “Naamswijziging” (2x)
 • Selecteer het ticket waar je een naamswijziging wilt doorvoeren
 • Volg de verdere instructies

Houd er rekening mee dat voor het aanpassen €1,50 per ticket in rekening wordt gebracht. Het overdragen van tickets is ook nog mogelijk tot tijdens het event.

Kunnen tickets gescand worden vanaf een mobiele telefoon?

Ja, het is mogelijk om tickets te scannen vanaf een mobiele telefoon. Houd er wel rekening mee dat de internetverbinding niet altijd even stabiel is. Wij adviseren je dan ook om je ticket van tevoren te downloaden op je telefoon en een screenshot te maken zodat je je digitale ticket altijd snel bij de hand hebt. Zorg ook dat de helderheid van je scherm op maximaal staat.

Ik heb een ticket gekocht maar heb deze niet ontvangen óf ik kan deze nergens meer terugvinden. Wat nu?

Tickets voor Bevrijdingsdag Enschede worden 4 weken voor het event (vanaf 8 april) uitgestuurd.
Bevestigingsmail kwijt? Gebruik deze pagina om de bevestigingsmail opnieuw toegestuurd te krijgen.

Kom je er niet uit? Geen probleem! Je kunt altijd contact opnemen met Paylogic Customer Service via dit formulier.

Hoe kan ik betalen tijdens Bevrijdingsdag Enschede?

Wij accepteren contant geld, maar je kan ook pinnen! We hebben alle mogelijke voorzorgsmaatregelen genomen om te zorgen dat de pin het te allen tijde zal doen. Toch adviseren we je om wat contant geld mee te nemen omdat er op technisch gebied helaas altijd nog iets mis kan gaan. Zoals ze in Engeland zeggen: Better safe than sorry!

Kunnen munten van een vorige editie gebruikt worden?

Nee, dit is niet mogelijk.

Werken & Optreden

Bestaat er een mogelijkheid om op Bevrijdingsdag Enschede te werken?

Jazeker! Zit je bij een vereniging of club en wil je komen werken, kijk dan op deze pagina voor meer informatie.

Ik ben DJ, zou ik kunnen optreden op Bevrijdingsdag Enschede? Of een demo sturen?

Helaas is dat op dit moment niet mogelijk, het programma is volledig gevuld.

Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media