Instagram Youtube

FAQ

Algemene informatie

Wat is Bevrijdingsdag Enschede?

Bevrijdingsdag Enschede zal wederom plaatsvinden op het terrein van de Universiteit Twente! Met meerdere stages (zowel in- als outdoor) hebben we een capaciteit voor vele duizenden bezoekers en is het dus – weer of geen weer – altijd keihard feest! Toegang is gratis en voor alle leeftijden!

Benieuwd wat je kunt verwachten? Bekijk dan de foto’s en aftermovies van de voorgaande edities van Bevrijdingsdag Enschede.

Wanneer is Bevrijdingsdag Enschede?

Bevrijdingsdag Enschede zal plaatsvinden op donderdag 5 mei 2022.

Wanneer begint en eindigt Bevrijdingsdag Enschede?

Bevrijdingsdag Enschede opent haar deuren om 11:00 uur en zal sluiten om klokslag 00:00 uur.

Mag ik zonnebrand meenemen?

Ja dit mag, maar alléén als de zonnebrand:

  • smeerbaar is (dus géén spuitflacons)
  • nog in een nieuwe verpakking zit
Zijn er sigaretten verkrijgbaar op het terrein?

Nee, er zijn helaas geen sigaretten verkrijgbaar op het festivalterrein!

Hoe oud moet ik zijn?

Bevrijdingsdag Enschede is toegankelijk voor alle leeftijden.

Zijn er kluisjes?

Bij de ingang vind je de kluisjes waarin je makkelijk en veilig je spullen kunt opbergen. Het formaat van een kluisje is 30cm breed, 40cm diep en 24cm hoog.
Voor een kluisje betaal je € 7,50 + € 5,- borg = € 12,50 .

Zijn de wc's gratis op Bevrijdingsdag Enschede?

Ja, de wc’s zijn ook dit jaar weer gratis!

Zijn jullie voorbereid op slecht weer?

Bevrijdingsdag Enschede heeft twee mega tenten + een outdoor area zodat je te allen tijde een droog onderkomen en alle mogelijkheden om keihard door te feesten hebt! Daarnaast hebben we bij alle area’s houten vloeren liggen zodat je niet in de modder hoeft te lopen. Voor de echte die-hards hebben we natuurlijk ook poncho’s, dus weer of geen weer, altijd Bevrijdingsdag Enschede weer!

Kan ik mijn spullen overdag ergens stallen?

Bij de ingang vind je de kluisjes waarin je makkelijk en veilig je spullen kunt opbergen.

Is er stromend drinkwater?

Helaas is er geen stromend drinkwater beschikbaar op het terrein. Je kunt wel je handen wassen door middel van desinfecterende zeep.

Wanneer wordt de timetable bekend gemaakt?

Dit zal ongeveer een week voor Bevrijdingsdag Enschede gebeuren.

Wat kan ik allemaal eten en drinken?

Uiteraard wordt er veel aandacht besteed aan eten en drinken op het festival. Met een gevarieerd aanbod kun je kiezen uit verschillende dranken, snacks en maaltijden. Het is niet toegestaan om eigen eten of drinken mee te nemen het terrein op (m.u.v. babyvoeding).

Ik ben iets verloren!

Tijdens en na Bevrijdingsdag Enschede verzamelen wij alle gevonden voorwerpen. Alles wat niet op de dag zelf wordt opgehaald, wordt afgegeven bij de gemeente. Alle voorwerpen worden circa 2 werkdagen na het event op de website “Verloren of Gevonden“ gezet. Je kunt daar zelf ook een melding maken als je iets kwijt bent: zie hun FAQ voor meer informatie.

Contact

Ik heb een vraag die niet in de FAQ wordt beantwoord

Indien je vraag niet wordt beantwoord in deze FAQ kun je een mail sturen via het contactformulier. We zullen je toegestuurde vraag niet beantwoorden als deze wel in onze FAQ staat. We doen dit om tijd vrij te houden voor het snel en duidelijk reageren op nieuwe vragen.

Ik ben iets verloren!

Tijdens en na Bevrijdingsdag Enschede verzamelen wij alle gevonden voorwerpen. Alles wat niet op de dag zelf wordt opgehaald, wordt afgegeven bij de gemeente. Alle voorwerpen worden circa 2 werkdagen na het event op de website “Verloren of Gevonden“ gezet. Je kunt daar zelf ook een melding maken als je iets kwijt bent: zie hun FAQ voor meer informatie.

Kinderarea

Kan ik babyvoeding meenemen?

Het meebrengen van babyvoeding (zowel gekolfde melk, als flesvoeding) is toegestaan. Als je flesvoeding gebruikt, neem het dan mee in de originele én afgesloten verpakking. Op het terrein is een magnetron om de fles te verwarmen.

Is er ook eten en drinken speciaal voor de kids (en de ouders)?

Jazeker, naast de mega foodstraat met patat, broodje beenham, pizza etc. zijn er ook limonade, broodje knakworst en softijs. En voor de ouders is er dit jaar ook weer koffie/thee en heerlijke brownies of koekjes.

Kan ik mijn buggy ergens parkeren?

Jazeker, er is een speciale buggyparkeerplaats bij de kinderarea! Let op: deze is niet bewaakt en is dus op eigen risico. Wij adviseren om bijvoorbeeld een hangslotje mee te nemen.

Ik ben pas bevallen en zoek wat privacy tijdens Bevrijdingsdag Enschede.

Elk jaar zijn we weer verheugd met het grote aantal jonge moeders dat Bevrijdingsdag Enschede niet wil missen! Deze jonge moeders hebben soms een momentje nodig om wat zaakjes te regelen. Dit kan in onze speciaal afgesloten ruimte op het Vettt Bengelfestijn tijdens Bevrijdingsdag Enschede. Hier staat ook een koelkast waar je eventueel gekolfde melk kunt bewaren.

Is er mogelijkheid om flesvoeding voor mijn kind op te warmen tijdens Bevrijdingsdag Enschede?

Uiteraard hebben we ook aan onze allerkleinste bezoekers gedacht. Op het terrein is een magnetron geplaatst waar flesvoeding opgewarmd kan worden.

Stel er gebeurt iets met mijn kind op Vettt Bengelfestijn tijdens Bevrijdingsdag Enschede; wie brengt mij daarvan op de hoogte?

We raden aan om je kind goed in de gaten te houden tijdens het Vettt Bengelfestijn. Er zijn polsbandjes verkrijgbaar die je bij je kind om kunt doen, deze kun je gratis ophalen op het terrein bij de Vettt partytent, naast de voeding & verschoon ruimte. Schrijf duidelijk de naam van je kind + het telefoonnummer van de ouders op het bandje. Mochten de polsbandjes op zijn, dan werkt dit natuurlijk ook prima met een pen.

Als je kind oud genoeg is, spreek dan met je kind af waar je elkaar ziet als je elkaar kwijt bent. Het verzamelpunt bij het carillon (op het hoogste punt van het veld) is daar een goede plek voor.

Parkeren & Vervoer

Waar kan ik overnachten?

Er zijn in en rond Enschede diverse mogelijkheden om te overnachten. Dit is echter (nog) niet vanuit ons geregeld en zul je dus zelf moeten doen. Via deze pagina vind je hotels en appartementen.

Hoe kom ik op Bevrijdingsdag Enschede?

Dat kan via het openbaar vervoer, met de fiets, met de auto of met de taxi! Lees alle informatie over vervoer + de route op onze vervoerspagina.

Pers

Ik ben een fotograaf/journalist, hoe kom ik aan een perskaart?

Pers kan zich aanmelden via ons contactformulier.

Mag ik foto's maken?

Met uitzondering van (semi-)professionele apparatuur is het meenemen van een (digitaal) fototoestel en/of videocamera gewoon toegestaan. Websites of bedrijven die professionele opnames willen maken van het evenement dienen dit vooraf aan te vragen. Klik hier voor meer informatie.

Reglement

Tot hoe laat mag ik naar binnen op Bevrijdingsdag Enschede?

Bevrijdingsdag Enschede opent haar deuren vanaf 11:00 uur en sluit haar deuren weer op 00:00. Je kunt tot 00:00 uur naar binnen tijdens Bevrijdingsdag Enschede op het Universiteitsterrein van Twente.

Mag ik het festival verlaten en later weer terugkomen?

Ja dit is toegestaan. Je hebt gratis entree.

Wat mag ik wel en niet het terrein mee opnemen?

Alles waar je jezelf of een ander mee kan schaden, wapens, drugs en eigen drank/eten zijn NIET toegestaan. Voor de ingang hangt een volledige lijst met daarop alles dat verboden is. Uiteindelijk zijn er gelukkig nog veel meer dingen die wel mogen!

Mag ik een waaier meenemen?

Het is toegestaan om waaiers mee te nemen. Deze waaiers mogen echter geen ijzer bevatten, houd het dus bij een standaard waaier.

Mag ik vloeistoffen meenemen op het festivalterrein?

In verband met veiligheidsredenen is het helaas NIET toegestaan om vloeistoffen mee te nemen op het festivalterrein (dus ook geen deodorant, deodorant-rollers, haarlak etc.). Op het terrein is voldoende mogelijkheid om je op te frissen of je kapsel bij te werken.

Zijn er kledingvoorschriften?

In principe kan het ons niet gek genoeg zijn, het enige dat we niet willen is beledigende, racistische of veroordelende kleding/uitingen. Ook is het niet toegestaan om in kleding te komen die je als groep herkenbaar maakt. Bevrijdingsdag Enschede is een laagdrempelig evenement waar iedereen zich op zijn/haar gemak moet kunnen voelen. Eerder genoemde kleding kan deze beleving verstoren.

Bevrijdingsdag is en blijft een feestdag, dus trek iets leuks oranjes of ‘rood-wit-blauws’ aan en vier samen met ons de vrijheid!

Wat als ik medicijnen gebruik en/of een allergie heb?

Medicijnen, eten en vloeistoffen die noodzakelijk zijn i.v.m. allergie of ziekte mogen i.c.m. een medicijnpaspoort mee naar binnen op het evenemententerrein. Een medicijnpaspoort is verkrijgbaar bij iedere apotheek, houd hierbij rekening met een aanvraagtijd van circa 3 weken.

Mag ik een GoPro meenemen?

Graag! Maak er iets moois van en vergeet niet ons het resultaat toe te sturen!

Mag ik een selfiestick meenemen?

Een selfiestick is toegestaan. Schiet een leuke foto of maak een tof filmpje met je smartphone, maar zorg er voor dat je andere mensen niet tot last bent.

Wat is het huisreglement?

Het is belangrijk om het huisreglement te lezen voor je het terrein op gaat, dan weet je namelijk precies wat je van jezelf en je medebezoekers mag verwachten. Je vindt de huisregels vlak voor de entree. Neem er even de tijd voor, we hebben het zo kort mogelijk gehouden.

Tickets & Munten

Moet ik een ticket hebben?

Nee, voor Bevrijdingsdag Enschede heb je geen ticket nodig. De toegang is gratis.

Hoe kan ik betalen tijdens Bevrijdingsdag Enschede?

Wij accepteren contant geld, maar je kan ook pinnen! We hebben alle mogelijke voorzorgsmaatregelen genomen om te zorgen dat de pin het te allen tijde zal doen. Toch adviseren we je om wat contant geld mee te nemen omdat er op technisch gebied helaas altijd nog iets mis kan gaan. Zoals ze in Engeland zeggen: Better safe than sorry!

Kunnen munten van een vorige editie gebruikt worden?

Nee, dit is niet mogelijk. Wel kun je de munten van Kingsnight Festival Enschede 2022 gebruiken.

Kunnen de munten van Kingsnight Festival Enschede gebruikt worden?

Ja, de munten van Kingsnight Festival Enschede 2022 zijn ook te gebruiken op Bevrijdingsdag Enschede 2022.

Werken & Optreden

Bestaat er een mogelijkheid om op Bevrijdingsdag Enschede te werken?

Jazeker! Zit je bij een vereniging of club en wil je komen werken, kijk dan op deze pagina voor meer informatie.

Ik ben DJ, zou ik kunnen optreden op Bevrijdingsdag Enschede? Of een demo sturen?

Helaas is dat op dit moment niet mogelijk, het programma is volledig gevuld.

Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media