bevrijdingsdagenschede.nl
TikTok Instagram Youtube

FAQ

Algemene informatie

Wat is Bevrijdingsdag Enschede?

Bevrijdingsdag Enschede zal wederom plaatsvinden op het terrein van de Universiteit Twente! Met meerdere stages (zowel in- als outdoor) hebben we een capaciteit voor vele duizenden bezoekers en is het dus – weer of geen weer – altijd keihard feest! Benieuwd wat je kunt verwachten? Bekijk dan de foto’s en aftermovies van de voorgaande edities van Bevrijdingsdag Enschede.

Wanneer is Bevrijdingsdag Enschede?

Bevrijdingsdag Enschede vindt plaats op 5 mei 2024.

Wanneer begint en eindigt Bevrijdingsdag Enschede?

Bevrijdingsdag Enschede opent haar deuren om 13:00 uur (uur eerder dan normaal!) en zal sluiten om klokslag 00:00 uur.

Geen VETTT Bengelfestijn

Het VETTT bengelfestijn vindt vanaf de vorige editie niet meer plaats op het terrein van de Universiteit Twente. Waar het bengelfestijn ooit begon als een ochtend-/middaginvulling op een gedeelte van ons festivalterrein, is inmiddels gebleken dat het niet meer te combineren valt met de gigantische groei van Bevrijdingsdag Enschede zelf.

In overleg met Yvette Bosch, van community VETTT, is besloten dat er voor het Bengelfestijn een nieuwe locatie gezocht gaat worden. Waar en wanneer dit zal zijn, wordt bekendgemaakt op de website www.vettt.nl.

Hoe oud moet ik zijn?

Bevrijdingsdag Enschede is toegankelijk voor alle leeftijden.

Moet ik mij legitimeren?

Neem te allen tijde je ID-kaart, rijbewijs en/of paspoort mee. Let op! Een kopie of een foto op je telefoon is niet rechtsgeldig. Ben je deze kwijt? Dan is een aangiftebewijs dat je hem verloren bent ook geldig. Deze kun je aanvragen bij de politie of bij het gemeentehuis.

Zijn er kluisjes?

Bij de ingang vind je de kluisjes waarin je makkelijk en veilig je spullen kunt opbergen. Het formaat van een kluisje is 30cm breed, 40cm diep en 24cm hoog.
Voor een kluisje betaal je € 10 .

Mag ik zonnebrand meenemen?

Ja dit mag, maar alléén als de zonnebrand:

  • smeerbaar is (dus géén spuitflacons)
  • nog in een nieuwe verpakking zit
Zijn er sigaretten verkrijgbaar op het terrein?

Nee, er zijn helaas geen sigaretten verkrijgbaar op het festivalterrein!

Zijn de wc's gratis op Bevrijdingsdag Enschede?

Ja, de wc’s zijn ook dit jaar weer gratis!

Zijn jullie voorbereid op slecht weer?

Bevrijdingsdag Enschede heeft meerdere mega tenten + een outdoor area zodat je te allen tijde een droog onderkomen en alle mogelijkheden om keihard door te feesten hebt! Daarnaast hebben we bij alle area’s houten vloeren liggen zodat je niet in de modder hoeft te lopen. Voor de echte die-hards hebben we natuurlijk ook poncho’s, dus weer of geen weer, altijd Bevrijdingsdag Enschede weer!

Is er stromend drinkwater?

Helaas is er geen stromend drinkwater beschikbaar op het terrein. Je kunt wel je handen wassen door middel van desinfecterende zeep.

Wanneer wordt de timetable bekend gemaakt?

Dit zal ongeveer een week voor Bevrijdingsdag Enschede gebeuren.

Wat kan ik allemaal eten en drinken?

Uiteraard wordt er veel aandacht besteed aan eten en drinken op het festival. Met een gevarieerd aanbod kun je kiezen uit verschillende dranken, snacks en maaltijden. Het is niet toegestaan om eigen eten of drinken mee te nemen op het terrein.

Contact

Ervaar je gezondheidsklachten na afloop van ons event?

We vinden de veiligheid op ons event erg belangrijk. Als je na afloop van ons event (serieuze) gezondheidsklachten ervaart, deel deze dan met ons via info@absolutelyfresh.nl.

De gezondheidsklachten worden verzameld en indien nodig, worden het type en aantal gezondheidsklachten ter kennisgeving gedeeld met de GGD.

Ik heb een vraag die niet in de FAQ wordt beantwoord

Indien je vraag niet wordt beantwoord in deze FAQ kun je een mail sturen via het contactformulier. We zullen je toegestuurde vraag niet beantwoorden als deze wel in onze FAQ staat. We doen dit om tijd vrij te houden voor het snel en duidelijk reageren op nieuwe vragen.

Parkeren & Vervoer

Hoe kom ik op Bevrijdingsdag Enschede?

Dat kan via het openbaar vervoer, met de fiets, met de auto of met de taxi! Lees alle informatie over vervoer + de route op onze vervoerspagina.

Waar kan ik overnachten?

Het U Parkhotel bevindt zich op de campus van de Universiteit Twente en ligt op loopafstand van de entree. Dit is echter (nog) niet vanuit ons geregeld en zal je dus zelf moeten boeken.

Er zijn verder in en rond Enschede diverse mogelijkheden om te overnachten. Via deze pagina vind je overige hotels en appartementen.

Pers

Ik ben een fotograaf/journalist, hoe kom ik aan een perskaart?

Pers kan zich aanmelden via ons contactformulier.

Mag ik foto's maken?

Met uitzondering van (semi-)professionele apparatuur is het meenemen van een (digitaal) fototoestel en/of videocamera gewoon toegestaan. Websites of bedrijven die professionele opnames willen maken van het evenement dienen dit vooraf aan te vragen. Klik hier voor meer informatie.

Reglement

Tot hoe laat mag ik naar binnen op Bevrijdingsdag Enschede?

Bevrijdingsdag Enschede opent haar deuren vanaf 14:00 uur en sluit haar deuren weer op 00:00. Je kunt tot 22:00 uur naar binnen met geldig ticket.

Mag ik het festival verlaten en later weer terugkomen?

Dit is niet mogelijk. Je dient dan namelijk een nieuw entree ticket te kunnen laten scannen.

Wat mag ik wel en niet het terrein mee opnemen?

Alles waar je jezelf of een ander mee kan schaden, wapens, drugs en eigen drank/eten zijn NIET toegestaan. Voor de ingang hangt een volledige lijst met daarop alles dat verboden is. Uiteindelijk zijn er gelukkig nog veel meer dingen die wel mogen!

Mag ik een waaier meenemen?

Het is toegestaan om waaiers mee te nemen. Deze waaiers mogen echter geen ijzer bevatten, houd het dus bij een standaard waaier.

Mag ik vloeistoffen meenemen op het festivalterrein?

In verband met veiligheidsredenen is het helaas NIET toegestaan om vloeistoffen mee te nemen op het festivalterrein (dus ook geen deodorant, deodorant-rollers, haarlak etc.). Op het terrein is voldoende mogelijkheid om je op te frissen of je kapsel bij te werken.

Zijn er kledingvoorschriften?

In principe kan het ons niet gek genoeg zijn, het enige dat we niet willen is beledigende, racistische of veroordelende kleding/uitingen. Ook is het niet toegestaan om in kleding te komen die je als groep herkenbaar maakt. Bevrijdingsdag Enschede is een laagdrempelig evenement waar iedereen zich op zijn/haar gemak moet kunnen voelen. Eerder genoemde kleding kan deze beleving verstoren.

Bevrijdingsdag is en blijft een feestdag, dus trek iets leuks oranjes of ‘rood-wit-blauws’ aan en vier samen met ons de vrijheid!

Wat als ik medicijnen gebruik en/of een allergie heb?

Medicijnen, eten en vloeistoffen die noodzakelijk zijn i.v.m. allergie of ziekte mogen i.c.m. een medicijnpaspoort mee naar binnen op het evenemententerrein. Een medicijnpaspoort is verkrijgbaar bij iedere apotheek, houd hierbij rekening met een aanvraagtijd van circa 3 weken.

Mag ik een GoPro meenemen?

Graag! Maak er iets moois van en vergeet niet ons het resultaat toe te sturen!

Mag ik een selfiestick meenemen?

Een selfiestick is toegestaan. Schiet een leuke foto of maak een tof filmpje met je smartphone, maar zorg er voor dat je andere mensen niet tot last bent.

Wat is het huisreglement?

Het is belangrijk om het huisreglement te lezen voor je het terrein op gaat, dan weet je namelijk precies wat je van jezelf en je medebezoekers mag verwachten. Je vindt de huisregels vlak voor de entree. Neem er even de tijd voor, we hebben het zo kort mogelijk gehouden.

Tickets & Munten

Informatie over tickets

UPDATE – in 1 uur tijd 10.000 tickets verkocht!

Voorkom FOMO en zorg dat je klaarzit op donderdag 25 januari om 19:00 uur voor de openbare ticketverkoop om de laatste tickets te bemachtigen.

Ben je vorig jaar op Bevrijdingsdag Enschede geweest? Check dan snel je (spam)mailbox, want jij kunt nu al tickets met voorrang scoren in de Loyalty verkoop.

App je festivalmaatjes en zet het in je agenda!

Werken & Optreden

Bestaat er een mogelijkheid om op Bevrijdingsdag Enschede te werken?

Jazeker! Zit je bij een vereniging of club en wil je komen werken, neem dan contact met ons op.

Ik ben DJ, zou ik kunnen optreden op Bevrijdingsdag Enschede? Of een demo sturen?

Helaas is dat op dit moment niet mogelijk, het programma is volledig gevuld.

Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media