Instagram Youtube

Nieuws

Laatste informatie Bevrijdingsdag Enschede 2022

04 mei

We gaan het weer doen samen: groots onze vrijheid vieren op het terrein van Universiteit Twente in Enschede. En met 20°C op de temperatuurmeter, gaan we een zonovergoten dag tegemoet! Kom voorbereid naar ons festival door onderstaande informatie nog even goed door te nemen.

Lees via deze link ook de belangrijke informatie rondom het VETTT Bengelfestijn.

➜ Zomers weer!
Het wordt uitstekend festivalweer met 20°C! Voldoende drinken en lekker smeren dus. Zonnebrand mag mee het terrein op als:

 • het smeerbaar is (geen sprays)
 • het nog in een nieuwe verpakking zit

TIP: neem een trui mee voor de avond. Want hoe lekker weer het overdag ook is, ’s avonds koelt het nog wel iets af. Een warme trui in de avond is dan niet verkeerd. Er zijn voldoende kluisjes waar je je spullen in op kan bergen.

➜ Tickets = uitverkocht
Bevrijdingsdag Enschede is uitverkocht. Er is dus geen deurverkoop. Zoek je nog tickets of wil je je tickets verkopen? Maak dan gebruik van onze speciale wachtlijst. Koop of verkoop je tickets uitsluitend hier of via TicketSwap.

Let op: we horen en zien extreem véél fraude gevallen. Tickets worden meerdere keren verkocht of neppe tickets worden tegen extreme hoge prijzen verkocht! 

Deurbeleid
TOT 12:30 UUR
GRATIS entree ALLÉÉN voor kinderen t/m 10 jaar + de begeleiders hiervan (max. 2 volwassen (18+))

NA 12:30 UUR
GRATIS entree ALLÉÉN voor kinderen t/m 10 jaar. Begeleiders dienen dan, net als alle andere bezoekers, in het bezit te zijn van een geldig entree ticket.

➜ Openingstijden
Om 11:00 uur is het terrein toegankelijk. Om 00:00 uur is Bevrijdingsdag Enschede afgelopen. Je kunt tot 22:00 uur naar binnen met geldig ticket.

➜ LEGITIMATIE
Neem ten alle tijden je ID-kaart, rijbewijs en/of paspoort mee. Let op! Een kopie of een foto op je telefoon is niet rechtsgeldig. Ben je kwijt? Dan is een aangifte bewijs dat je hem verloren bent ook geldig. Deze kun je aanvragen bij de politie of bij het gemeentehuis. 

➜  BELANGRIJK!  Wat mag WEL & wat mag NIET mee naar binnen!
In verband met veiligheidsredenen is het NIET toegestaan om vloeistoffen mee te nemen op het festivalterrein (dus ook geen deodorant, deodorant rollers, haarlak, parfum etc.). Zonnebrand is enkel toegestaan in een tube vorm en mag dus niet mee naar binnen wanneer het in een spray zit.

Het is ook niet mogelijk om eten en drinken het festivalterrein op te nemen. Er is voldoende mogelijkheid om te eten en te drinken op het festivalteerien. Eten/medicijnen die noodzakelijk zijn i.v.m. allergie of ziekte mogen (i.c.m. een medicijnpaspoort, recept of doktersverklaring) mee naar binnen op het evenemententerrein. Overige vragen hierover…. stuur ons een berichtje!

➜ Rookbeleid + er zijn geen sigaretten verkrijgbaar
Er zijn geen sigaretten verkrijgbaar op het festivalterrein. Tevens is het verboden om te roken in de tenten. Hier controleren we streng op – bij een overtreding zijn wij genoodzaakt je van het terrein te verwijderen.

➜ Timetable & Plattegrond
Klik hier om de timetable + plattegrond te bekijken. Er zijn zullen géén gedrukte timetables verkrijgbaar zijn bij de entree, sla hem dus op je mobiel!

➜ Zijn er kluisjes verkrijgbaar?
Ja, bij de ingang vind je kluisjes waarin je makkelijk en veilig je spullen kunt opbergen. Het formaat van een kluisje is 30cm breed, 40cm diep en 24cm hoog. Voor een kluisje betaal je € 10. En deze kun je de gehele dag gebruiken met jouw code.

➜  Ben je jouw tickets kwijt? 
Laat ze weer naar je toe sturen. Krijg je als nog geen berichtje in je (spam)mailbox? Meld je dan bij de entree en vraag naar een medewerker van Paylogic. Neem hier voor je betaalbewijs en bevestigingsmail (indien ontvangen) mee naar de hoofdentree van het festival. Dan regelen zij het voor je!

➜ Tickets op naam | Personaliseren.
Tickets moeten inderdaad op de juiste naam staan.

Hoe zet ik een ticket op mijn naam?
Je gekochte tickets moeten eerst op naam gezet worden voordat je ze ontvangt. Zo doe je dat:

 • Na aankoop van je tickets ontvang je een bevestigingsmail van Paylogic. Hier vind je een knop naar je bestellingspagina.
  Bevestigingsmail kwijt? Vraag deze opnieuw aan via deze Paylogic-site.
 • Log in met je Absolutely Fresh-account.
 • Heb je nog geen Absolutely Fresh-account? Dit maak je eenvoudig en snel aan door de gevraagde stappen te volgen.
 • Op je bestellingspagina kun je kiezen voor “Personaliseren”.

Nu heb je 2 opties: Claimen en Verzenden:

 • Kies voor “Claimen” om een ticket op je eigen naam te zetten.
 • Kies voor “Verzenden” als je een ticket op iemand anders naam wilt zetten.


Kan ik de naam op een ticket nog wijzigen?
Ja! Dit kan de hoofdkoper doen. Volg daarvoor deze stappen:

 • Vanuit de bevestigingsmail ga je naar de pagina van je bestelling. Hier kun je jouw ticketgegevens snel en eenvoudig zelf aanpassen. Bevestigingsmail kwijt? Verstuur ‘m opnieuw via deze pagina.
 • Kies voor “Naamswijziging” (2x)
 • Selecteer het ticket waar je een naamswijziging wilt doorvoeren
 • Volg de verdere instructies

Houd er rekening mee dat voor het aanpassen €1,50 per ticket in rekening wordt gebracht door onze ticketprovider Paylogic.

Problemen met het downloaden van je tickets?
Meld je dan bij de entree en vraag naar een medewerker van Paylogic. Neem hier voor je betaalbewijs en bevestigingsmail (indien ontvangen) mee naar de hoofdentree van het festival. Dan regelen zij het voor je.! 

Krijg je voor groepstickets maar één ticket?
Nee, voor iedereen is er een uniek eigen ticket. De tickets kunnen personaliseren in het account van de hoofdboeker. (zie uitleg hierboven; personaliseren)

Moet ik met een groepsticket samen komen?
Nee dat hoeft niet. De tickets zijn allemaal los te personaliseren, waardoor iedereen z’n eigen ticket heeft en dus los van elkaar naar binnen kan.

Ik kan mijn ticket niet meer vinden!
Bevestigingsmail kwijt? Gebruik deze pagina om de bevestigingsmail opnieuw toegestuurd te krijgen.

➜ Munten
Op het festivalterrein betaal je met munten. Deze zijn te koop op het festivalterrein met PIN of met cash (geen creditcard).

➜ Mag ik het festival verlaten en later terugkomen?
Dat is niet mogelijk. Je dient dan namelijk een nieuw entree ticket te kunnen laten scannen. We werken dus ook niet met een bandje of een stempel.

➜ Vervoer

 • Trein
  Het treinstation Enschede Kennispark (Drienelo) ligt op een kleine 10 minuten lopen van de Universiteit van Twente, het festivalterrein. Daarom rijden er géén pendelbussen. Check goed van te voren hoelaat de laatste trein terug gaat voor jou! (Deze is vaak erg druk!)
 • Auto
  Je kunt gratis parkeren op de parkeerplaats bij het FC Twente Stadion/Grolsch Veste. Adres: Colosseum 65 in Enschede. Dit is circa 10 min lopen naar het festivalterrein.
 • Fiets/scooter
  Gebruik de fietsenstalling. Deze is gratis, maar niet bewaakt. De stalling is gelegen nabij de entree en via bewegwijzering duidelijk aangegeven.

➜ Meer vragen?
Kijk voor meer vragen op onze FAQ en/of vervoerspagina. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een berichtje via ons contactformulier.

Kom alvast in de stemming met deze zonnige beelden!

Terug naar het overzicht
Zet in je Facebook agenda Vols ons op Instagram Inschrijven Nieuwsbrief
Laatste informatie VETTT Bengelfestijn 2022

Laatste informatie VETTT Bengelfestijn 2022

Lees meer