Youtube

Nieuws

Laatste informatie Bevrijdingsdag Enschede 2019

03 mei

Vrijheid hoor je te vieren! Groots en vooral samen. Daarom organiseren we alweer voor de 11de keer Bevrijdingsdag Enschede. Lees nog de onderstaande informatie nog even goed door voordat je naar het festival komt!

LET OP: Er zullen ook dit jaar weer geen sigaretten verkrijgbaar zijn op het festivalterrein! Tevens is het verboden om te roken in de tenten. Hier zal streng op worden gecontroleerd – bij een overtreding zijn wij genoodzaakt je van het terrein te verwijderen.

➜ VOL=VOL
Het succes van Bevrijdingsdag Enschede is dusdanig gróót dat er de afgelopen drie edities niemand meer bij kon. Daarom hebben we dit jaar het terrein wederom uitgebreid. Maar, voorkom teleurstelling. Kom op tijd, want vol=vol!

➜ Opbouwfoto’s
Nieuwsgierig wat je kunt verwachten? Bekijk dan hier de eerste opbouwfoto’s.

➜ VETTT Bengelfestijn
Opzoek naar antwoorden op de meest gesteelde vragen over het VETTT Bengelfestijn? Lees deze dan hier!

➜ Openingstijden
Om 11:00 uur openen de deuren op de campus van de Universiteit Twente. Bevrijdingsdag Enschede is om 00:00 uur afgelopen.

➜ Entree & leeftijd
Ook dit jaar is de entree weer gratis en voor alle leeftijden.

➜ Timetable & Plattegrond
Klik hier om de plattegrond + timetable te bekijken. Deze is ook verkrijgbaar bij de ingang van het terrein.

➜ Weersvoorspelling
Zoals het er nu naar uit ziet zijn de weersvoorspelling voor zondag rond de 12 graden, droog en mét een klein zonnetje! In de avond koelt het verder af. Bevrijdingsdag wordt dus kouder dan we de afgelopen jaren gewend zijn. Daarom zijn de volgende punten goed om te weten.

  • Het terrein heeft naast outdoor area’s ook  twee mega overdekte area’s. Van deze tenten zijn de zijkanten zover mogelijk dicht gemaakt. Zo blijven tenten warm en hierdoor krijgen we ook erg mooie locaties. Want vanaf het moment dat je hier binnenstapt, sta je in een donker en komt de tent tot leven door alle lichten.
  • Dat het terrein genoeg verharde ondergrond bevat.
  • We delen gratis poncho’s uit, mocht het hard beginnen te regenen.
  • Met uitzondering zijn kleine inklapbare paraplu’s toegestaan om mee te nemen. Grote paraplu’s of met punt zijn niet toegestaan.
  • Dat alle tenten zijn voorzien van een houten vloer.
  • Dat er voldoende kluisjes beschikbaar zijn.

TIPneem warme kleding mee. Want hoe hard ook gaat feesten een warme trui of jas in de avond is nooit verkeerd. Er zijn voldoende kluisjes waar je je spullen in op kan bergen.

➜ Zijn er kluisjes verkrijgbaar?
Ja, er zijn kluisjes aanwezig op het terrein. Het formaat van een kluisje is 30cm breed, 40cm diep en 24cm hoog. Voor een kluisje betaal je € 7,50 + € 5,- borg = € 12,50.

➜ Hoe kom ik op Bevrijdingsdag Enschede?
Dat kan via het openbaar vervoer, met de fiets, met de auto of met de taxi! Kom je met de fiets of brommer naar het evenement? Maak dan gebruik van de fietsenstalling. Deze is gratis, maar niet bewaakt. De stalling is gelegen nabij de entree en via bewegwijzering duidelijk aangegeven. Fietsen en brommers die toegangspaden of calamiteitenroutes verhinderen worden verwijderd!

➜ De trein 
Met de trein is Bevrijdingsdag Enschede uitstekend te bereiken. Het treinstation Enschede Kennispark (Drienelo) ligt op een kleine 10 minuten lopen van de Universiteit van Twente, het festivalterrein. Daarom rijden er géén pendelbussen.

➜ Waar kan ik parkeren?
Tot circa 14:00 uur is het mogelijk om op en rondom de campus te parkeren (vol=vol). Dit is vooral handig voor ouders met kinderen en voor de mindervalide bezoeker. Na 14:00 uur kun je parkeren op de parkeerplaats bij het Fc Twente Stadion/Grolsch Veste. Dit is circa 10 min lopen naar het festivalterrein. Beide parkeerlocaties zijn gratis en op een verhard terrein!

Let op: parkeer niet in de berm. Wegsleepregeling is van kracht.

➜ Rijden er ook bussen?
Er rijden bussen terug. De route is als volgt: Haaksbergen-Eibergen-Groenlo. Je hebt de mogelijkheid voor vertrek terug om 23.15 uur of om 00.45 uur. Bevrijdingsdag Enschede is om 00:00 uur afgelopen. Boek jouw vervoer al vanaf €10,- per persoon (per boeking €0,95 boekingskosten) Ga voor info + boekingen naar Event Travel.

Staat jouw woonplaats er niet tussen? Dan kun je altijd proberen deze aan te vragen bij Event Travel.

➜ Of boek een TAXI met 30 tot 70% korting!
Hoe werkt het?!

  • Boek eenvoudig en snel een taxi via deze link.
  • Boek een taxi tot 6 uur van te voren en bespaar maar liefst 30 tot 70% korting.
  • Boek je reis vanuit iedere locatie in Nederland & Belgie.
  • Gebruik het adres van de evenementenlocatie: Drienerlolaan 5, 7522 NB Enschede.

➜ Wat mag ik wel en niet het terrein mee opnemen?
Alles waar je jezelf of een ander mee kan schaden, wapens, drugs en eigen drank/eten zijn NIET toegestaan. Voor de ingang hangt een volledige lijst met daarop alles dat verboden is. Uiteindelijk zijn er gelukkig nog veel meer dingen die wel mogen!

In verband met veiligheidsredenen is het helaas NIET toegestaan om vloeistoffen mee te nemen op het festivalterrein (dus ook geen deodorant, deodorant-rollers, haarlak etc.).

Eigen drank/food meenemen
Er wordt veel aandacht besteed aan eten en drinken op het festival. Met een gevarieerd aanbod kun je kiezen uit verschillende dranken, snacks en maaltijden. Het is NIET toegestaan om eigen eten of drinken mee te nemen het terrein op (m.u.v. babyvoeding).

➜ Munten
Wij accepteren contant geld, maar je kunt ook pinnen! We hebben alle mogelijke voorzorgsmaatregelen genomen om te zorgen dat de pin het altijd zal doen maar adviseren je toch om altijd wat contant geld mee te nemen omdat er bij techniek helaas altijd nog iets mis kan gaan en zoals ze in Engeland zeggen, better save than sorry!

Het is niet mogelijk om munten van vorig jaar te gebruiken! De munten van Kingsnight Festival Enschede 2019 zijn wel geldig op Bevrijdingsdag Enschede 2019!

➜ Mag ik foto’s maken?
Niet toegestaan: (semi-)professionele apparatuur
Wel toegestaan: (digitaal) fototoestel en/of videocamera gewoon toegestaan en een selfiestick.

➜ Tussentijds het terrein verlaten?
Ja, dat is toegestaan, je hebt namelijk gratis toegang.

➜ Ik ben iets verloren!
Tijdens en na Bevrijdingsdag Enschede verzamelen wij alle gevonden voorwerpen. Alles wat niet op de dag zelf wordt opgehaald, wordt afgegeven bij de gemeente. Alle voorwerpen worden circa 2 werkdagen na het event op de website “Verloren of Gevonden” gezet. Je kunt daar zelf ook een melding maken als je iets kwijt bent: zie hun FAQ voor meer informatie.

➜ Check de website / laatste nieuws
Kijk voor vertrek altijd op deze website, mochten er zich zaken voordoen die belangrijk zijn vind je die onder nieuws.

➜ Meer vragen?
Kijk voor meer vragen op onze FAQ en/of vervoerspagina. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons dat een berichtje via ons contactformulier of via Facebook!

Kom alvast in de stemming… bekijk de aftermovie van vorig jaar!

Terug naar het overzicht
Zet in je Agenda Like onze Facebookpagina Inschrijven Nieuwsbrief
Bekijk de foto’s van Bevrijdinsdag 2019 hier!

Bekijk de foto’s van Bevrijdinsdag 2019 hier!

Lees meer